Pécsi Tudományegyetem

Janus Egyetemi Színház

A nagy labó

A nagy labó

Bemutató előadás: 
2018. április 09, hétfő - 13:15

Az Üres Tér Mûvészeti Szabadegyetem, a helyi mûvészek közösségének, az egymástól többé-kevésbé elszigetelt alkotók kötelékének megerôsítésére tesz kisérletet. Akárhogy is kerülgetem e célkitûzést, mindig a mindent átható kultúra jelentôségének elbanalizálásába botlok. Az öltözködés-, a beszélgetés-, a konyha-kultúra stb... mind potenciális közösségteremtôk. A kultúra összetartó ereje nélkül a társadalomra hideg adminisztratív napok várnak. 

A kultúra nagy élô laboratóriumába a helyi mûvészeknek szabad bejárásuk van. Annyit kisérletezhetnek amennyit csak akarnak, hogy felfedezzék a melegség, a kedvesség, a szépség, a nyitottság kötelékteremtô kifejezésmódjait. Ezzel elsô lépésben kifejlesztve az ellenszert maguknak, majd a város lakóinak, egymástól elidegenedô hajlamaik kezelésére. 

Az otthonteremtés, a vendégszeretet, a tûzhely szerves részei ennek a nagy laboratóriumnak. Nem mellékesen, bennünk is van tûzhely. Ide megtanulhatunk (laboratóriumi módszerekkel) visszatérni, hogy elengedjük a felgyülemlett káoszt, mielôtt a napi közösség-erôsítésbe fognánk. 
A mûhely célja, hogy útmutatásokat adjon "A Nagy Labó"-hoz vezetô számtalan ösvény személyes felfedezéséhez, hogy az ott folyó munkálatokba a helyi mûvészek minél elôbb bekapcsolódhassanak.

  

 A régi  weboldal megtekintése

 

                                                                                                           .

Támogatóink:                                                                              Kapcsolatok:

Képtalálat a következőre: „emberi erőforrások minisztériuma”             Pécsi Nemzeti Színház