Ugrás a tartalomra
Árvay Dorottya elköszönt a JESZ-től, Rátkai Andrea követi őt a művészeti titkár munkakörben. A JESZ új \háziasszonya\" bemutatkozik."
 
Rátkai Andrea vagyok, Árvay Dorottya utódja a művészeti titkár munkakörben, üdvözlök mindenkit! Röviden bemutatkozom: a Pécsi Kulturális Központban (Szivárvány Gyermekház tagintézmény) dolgoztam majd’ 11 évet, ezután átigazoltam a Nevkó Művházba (2014-2016), és büszkén kijelenthetem, most itt vagyok, a 20 éves JESZ-nél.
 
A költő után (nagyon) szabadon: Szolnokon születtem (’79) és színházat szerettem. Mióta az eszemet tudom. Sok-sok-sok… színházi közvetítést néztem a tv-ben, és persze élőben Szolnokon (Mucsit még segédszínészként, a nagyon öreg Tolnai Klárit, Törőcsik Mari és Garas Dezső zseniális párosát a 100 év magányban…), majd majd’ mindenkit az egyetemi évek alatt Pesten (ELTE BTK).
 
Magyartanár-bölcsész diplomával, egy picinyke színházelméleti specializációval, pár izgalmas-aktív egyetemi színpados évvel mögöttem, és egy hasznos kulturális menedzser szakmával a zsebemben Pécsre költöztem – páromhoz. Végül szervező és Rátkai (eredeti nevem Finta volt) lettem. Művelődésszervező diplomámat már Pécsett (PTE, akkor még FEEK) szereztem levelezőn, hisz egyre biztosabban tudtam, a szervezés az én igazi területem. Mindig is volt egy egészséges színházi becsípődésem, amit most igazán kiélvezhetek!
 
Még szolnoki gimnazista voltam 1996-ban, amikor a JESZ megalakult, de ahogy 2002-ben Pécsre kerültem, „színházfogyasztóként” természetesen már találkoztam a társulattal.
Hol van még egy ilyen hely Magyarországon, ahol a kőszínházak és az aktív diákszínjátszó élet mellett az egyetemnek is van saját társulata!? Itt?! JESZ, itt.
 
Szeretettel várom helyfoglaló mailjeiket, érdeklődő telefonhívásukat!
Egy igazán ünnepi, tartalmas évet kívánok Önöknek, Magunknak!
2016. augusztus 26.